Zakonski pari - Družina

V življenju so najpomembnejši trdni, ljubeči in zvesti odnosi.

/
družina
družina

Največje sanje skoraj vsake osebe so, da najde partnerja, s katerim bo srečen-a do konca svojih dni. Na žalost statistike kažejo, da je vsak dan več ločitev, oziroma da se pari niti več ne želijo poročiti. Sanje, ki smo jih sanjali o osebi, s katero bomo preživeli najlepše, najbolj romantične trenutke v življenju, s časoma začnejo bledeti, se podirati.

Zakaj je temu tako? Zakaj se nam najlepše sanje v življenju poderejo in zakonska zveza, partnerstvo, postane najbolj nadležna stvar, iz katere hočemo naenkrat oditi, se ločiti in zavreči vse, kar smo mogoče leta gradili.

POGLAVITNE RESNICE, KI SE JIH MORAMO ZAVEDATI GLEDE ZVEZE, DRUŽINE:

  • To je življenjski projekt
  • Za poklic, službo in podobno rabimo leta izobraževanja, spoznavanja, časa, da nam uspe. Glede partnerskega odnosa pa se zaljubimo v osebo in velikokrat samo pademo v odnos. Skoraj ničesar ne vemo, kako graditi, reševati in razvijati odnose. Zato ni čudno, da tako hitro pride do polomije v zvezi. Če želimo razviti pravi odnos z ženo, možem, otroci, se moramo učiti, graditi in vlagati vse, da nam bo uspelo. Že samo spoznanje, da je zakonska zveza življenjski projekt, nas bo očuvala mnogih napačnih odločitev, da bi rušili namesto gradili odnos.

  • Vsaka kriza je nova priložnost za razvoj globljega odnosa
  • Tako hitro pademo v nek ustaljen ritem, ki nam postane rutina in hitro dolgčas. Prav to se nam dogaja v zvezi in hitro lahko pride do krize. Kriza je priložnost, da lahko napravimo korake naprej, čeprav so včasih tudi boleči, toda mnogo manj kot razpad zakonske zveze in družine.

  • Prioritete v zakonski zvezi, družini
  • Nekdo je povedal v službi, da mu je družina pred kariero in direktor tega enostavno ni mogel razumeti. A analize nam kažejo, da so ljudje v času ločitve na delovnem mestu manj produktivni in uspešni. Urejeni odnosi, družina in podobno nam dajejo elan na ostalih področjih življenja. Če si poročen ali imaš družino, je to največja prioriteta v tvojem življenju, ne glede na kariero.

    To je le nekaj pomembnih točk za uspešno, blagoslovljeno zakonsko zvezo, družino. Dobrodošel na naši spletni strani, ki je namenjena graditvi naše zakonske zveze, družine, do najbolj varnih celic, ognjišč, kjer postajata mož in žena največja prijatelja in otroci čutijo varnost, zaščito in sprejetost. Želimo pomagati drug drugemu s tečaji, osebnimi izkušnjami, predavanji, svetovanjem…

UTRINKI

KAKO GRADITI USPEŠNO ZAKONSKO ZVEZO

Kako graditi uspešno zakonsko zvezo je danes veliko vprašanje?...

NEDELJSKO BOGOSLUŽJE

To nedeljo bo z nami pastor Chris Scobie. Z nami bo spregovoril o molitvi, ki deluje. Pridružite se nam!...

DAN CERKVE 2018

Vljudno vabljeni na dan cerkve 8. septembra. Dogodek se prične ob 9:30 uri in bo v kongresnem centru Habakuk. Gost dogodka bo dr. Peter Kuzmič. Za otroke bo v času predavanj in delavnic poskrbljeno...